Van Gaal legt afwezigheid Cillessen en Van de Beek bij Oranje uit

Van Gaal legt afwezigheid Cillessen en Van de Beek bij Oranje uit

27-08-2021 12:14 Laatste update: 12:29
95

Louis van Gaal maakte vrijdag zijn definitieve Oranje-selectie bekend voor de WK-duels met Noorwegen, Montenegro en Turkije. Eén van de spelers die ontbreekt is doelman Jasper Cillessen.

Cillessen was tot een half jaar geleden de vaste doelman van het Nederlands elftal, inmiddels lijkt de situatie veranderd. Hij is momenteel herstellende. "Frans (Hoek, keeperstrainer, red.) doet de keepers. Ik denk dat hij wel twintig keer contact heeft gehad met Jasper."

"De ene dag was hij fit en de andere dag verviel hij in zijn blessure. Daar kun je niet van op aan. Een niet fitte speler selecteer ik normaal gesproken niet, behalve als ik niemand anders heb. Ik heb eerder gezegd dat Malen zo'n speler was, maar met Malen kan ik wel een ander concept hanteren", zegt Van Gaal.

Wie de eerste keeper van Van Gaal wordt, is nog niet bekend. "Dat weet hij nog niet, maar dat gaat hij horen. Ik wil altijd eerst de spelers informeren. Van de Beek hoeft het bijvoorbeeld niet uit de media te vernemen. Die heb ik gebeld. Hij moet wedstrijden gaan spelen."