Loodzware klus wacht voor Vitesse in groepsfase van de Conference League

Loodzware klus wacht voor Vitesse in groepsfase van de Conference League

27-08-2021 14:00 Laatste update: 14:30
102

Vitesse wacht een loodzwaar avontuur in de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers zijn gekoppeld aan Tottenham Hotspur, Stade Rennes en NS Mura.

Donderdagavond plaatste Vitesse zich knap ten koste van RSC Anderlecht voor de groepsfase van het gloednieuwe Europese hoofdtoernooi. Na een spectaculair 3-3 gelijkspel in België, wisten de Arnhemmers het karwei in eigen stadion af te maken. Maximilian Wittek bleek met twee treffers goud waard voor de formatie van trainer Thomas Letsch in het met 2-1 gewonnen duel. 

Vitesse treft met Tottenham en Stade Rennes twee tegenstanders van groot formaat. Het Sloveense NS Mura is minder bekend, maar niet helemaal onbekend. Mura was namelijk eind 2020 nog de tegenstander van PSV in de Europa League. Met Tottenham treft Vitesse een grote club én een club in vorm. De ploeg uit Londen rekende in de play-offs af met het Portugese Paços de Ferreira en is ook de nationale competitie zeer sterk begonnen (zes punten uit twee wedstrijden).

Het Franse Stade Rennes rekende in de finale van de play-offs af met Rosenborg BK uit Noorwegen. De huidige nummer vijf van de Ligue 1 is een gevestigde naam in het Europese voetbal. Dat is voor het Sloveense NS Mura niet het geval. Mura, momenteel middenmotor in de nationale competitie, wist zich niet te plaatsen voor de Europa League en is daardoor veroordeeld tot het spelen in de Conference League.

Het speelschema voor de groepsfase wordt later vrijdag bekend gemaakt. Dan wordt ook duidelijk of Vitesse zijn eerste wedstrijd uit of thuis gaan spelen.