Allegri over vertrekwens Ronaldo: 'Dingen veranderen, zo is het leven'

Allegri over vertrekwens Ronaldo: 'Dingen veranderen, zo is het leven'

27-08-2021 14:45
28

Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft bevestigd dat Cristiano Ronaldo niet meer wil spelen voor De Oude Dame. De 36-jarige Portugees heeft al afscheid genomen van zijn ploeggenoten en zit niet in de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Empoli van aankomende zaterdag.

"Gisteren heeft Cristiano mij verteld dat hij niet langer voor Juventus uit wil komen", wordt de Italiaan geciteerd door AS. "Daarom heb ik hem ook niet opgenomen in de wedstrijdselectie." De oefenmeester baalt van de situatie, maar wil er niet al te lang bij stil staan. "Dingen veranderen, dat is nou eenmaal het leven. Juventus blijft en dat is het allerbelangrijkste." 

Allegri heeft daarna nog lovende woorden in petto voor de Portugees. "We bedanken Cristiano voor alles wat hij voor de club gedaan heeft. Hij is een voorbeeld voor de jeugd. Maar zoals ik al zei, we moeten verder." Ronaldo had bij Juventus nog een contract voor één seizoen. De club wilde graag verder met de aanvaller, maar Ronaldo heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Verwacht wordt dat de deal volgende week officieel gemaakt wordt.