'Ajax denkt aan thuishouden van Tagliafico en Martínez na FIFA-nieuws'

'Ajax denkt aan thuishouden van Tagliafico en Martínez na FIFA-nieuws'

27-08-2021 17:22
77

Ajax overweegt om zijn Argentijns internationals in de komende interlandperiode thuis te houden. Daarmee reageert het op de eenzijdige beslissing van de FIFA om de Zuid-Amerikaanse interlandperiode met twee dagen te verlengen.

De Eredivisie CV sprak zich al uit tegen de verlenging, net als de Premier League en La Liga. Tegenover het Algemeen Dagblad laten ze weten dat het zeer onwenselijk is dat spelers door de uitbreiding wellicht niet in actie kunnen komen in de Eredivisie.

De krant heeft ook Ajax om een reactie gevraagd en de club meldt dat 'de kans bestaat' dat Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez niet naar Zuid-Amerika mogen om interlands voor Argentinië te spelen. Dat land speelt drie keer: op 2 september uit bij Venezuela, op 5 september op bezoek bij Brazilië en vier dagen later op eigen veld tegen Bolivia.

Dat zou fysieke en logistieke problemen op kunnen leveren voor de twee internationals, omdat de uitwedstrijd bij PEC Zwolle in de Eredivisie minder dan 48 uur later dan het WK-kwalificatieduel van de Argentijnen is. Een paar dagen later speelt Ajax ook nog eens in de Champions League.