'Goed nieuws voor Ajax: er zijn twee clubs die redelijk concreet voor Onana'

'Goed nieuws voor Ajax: er zijn twee clubs die redelijk concreet voor Onana'

27-08-2021 20:00
115

Twee clubs zijn 'redelijk concreet' voor Ajax-doelman Andre Onana, weet clubwatcher Mike Verweij. De Amsterdammers willen graag meewerken aan een transfer, benadrukt Verweij.

In de Voetbalpodcast van De Telegraaf vertelt Verweij over de huidige situatie rondom Onana. "Er is redelijk goed nieuws voor Ajax: er zijn twee clubs die redelijk concreet voor Onana zijn", stelt Verweij. "Ajax moet hem deze periode verkopen, want anders krijgen ze een stuk minder geld of helemaal niets voor hem. Ik denk wel dat Ajax echt hoopt dat Onana onderdak vindt bij een andere club."

Welke twee clubs in de markt zijn voor de Kameroense doelman, wordt niet duidelijk. Recent dook het gerucht op dat Olympique Lyon mogelijk een tweede poging wil gaan wagen voor Onana, nadat de 25-jarige keeper zelf de stekker uit een transfer naar Frankrijk trok.

Onana mag op 4 september weer de groepstraining hervatten na zijn dopingschorsing uit februari. Bij welke club hij dat gaat doen, is dus nog ongewis. In november mag Onana voor het eerst sinds zijn schorsing weer officiële wedstrijden keepen.