'Stade Reims klopt na afronden Van Bergen-move aan bij Groningen met bod'

'Stade Reims klopt na afronden Van Bergen-move aan bij Groningen met bod'

27-08-2021 20:32
38

Azor Matusiwa kan in de laatste dagen van de transferwindow nog vertrekken bij FC Groningen, meldt Voetbal International. Het Franse Stade Reims, dat al eerder zaken deed met de Trots van het Noorden, heeft zich gemeld met een bod.

Het wordt niet duidelijk welk bedrag Reims precies op Matusiwa heeft geboden. De 23-jarige controleur liet vorige week nog weten dat hij waarschijnlijk bij Groningen zou blijven. Wel maakte Matusiwa een kanttekening. "Als er nog wat komt, ga ik daar rustig over nadenken. Als het rustig blijft, dan blijf ik met alle plezier bij FC Groningen. Ik heb het goed naar mijn zin."

Groningen heeft de opvolger van Matusiwa ook al in het vizier. De nummer zeven van het vorige Eredivisie-seizoen onderhandelt met Sparta over de komst van Laros Duarte. Een akkoord lijkt dichtbij.

Als Matusiwa daadwerkelijk vertrekt naar Reims, dan wordt hij teamgenoot van Kaj Sierhuis en Mitchell van Bergen. Eerstgenoemde maakte anderhalf jaar geleden voor vier miljoen euro de overstap naar Noord-Frankrijk. De transfer van Van Bergen werd vrijdag beklonken.