Talenten van AZ nog steeds foutloos, hattrickheld Seuntjens velt ADO

27-08-2021 22:15
95

Jong AZ is met twaalf punten uit vier wedstrijden nog steeds de fiere koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van beginnend trainer Maarten Martens won ditmaal met 0-1 bij VVV-Venlo.

De mannen van Martens zijn niet te stuiten
VVV speelde vorig seizoen nog in de eigen Koel tegen het 'grote' AZ, maar moest vrijdagavond gelijke tred houden met de beloften van diezelfde club. De Alkmaarse formatie speelde gedurfd en kwam in de 72e minuut op voorsprong via Fedde de Jong. Dat bleek de enige treffer van de avond te zijn, waardoor Jong AZ foutloos blijft en met twaalf uit negen koploper is. De Venlonaren zijn terug te vinden op plek veertien.

Seuntjens beslist topper in Breda
De topper in het Rat Verlegh Stadion tussen NAC Breda en ADO Den Haag werd een oneman-show van Ralf Seuntjens. De sterke spits scoorde in minuut drie, 38 (vanaf de strafschopstip) en 71, waardoor hij met een hattrick de gevierde man werd aan Brabantse zijde. Smetje op de zege was de rode kaart voor NAC-aanvaller Quincy Tavares, die natrapte. ADO is nu de nummer acht, terwijl NAC naar plek twaalf stijgt.

Emmen wacht nog op eerste thuiszege
Degradant FC Emmen heeft na vier wedstrijden nog altijd maar vier punten weten te verzamelen. Het treffen met mede-promotiekandidaat De Graafschap op De Oude Meerdijk ging jammerlijk verloren door twee goals in de tweede helft. Giovanni Korte en Danzell Gravenberch kregen ze op hun naam en daardoor zijn de Superboeren nu de eerste achtervolger op koploper Jong AZ. Emmen staat zeventiende.