Tiental Sparta gaat kopje onder bij Go Ahead, dat eerste Eredivisie-zege pakt

28-08-2021 21:53
37

Go Ahead Eagles heeft tegen Sparta de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De promovendus won op eigen veld verdiend met 2-0 van de Kasteelclub.

Sparta moest al vroeg in de wedstrijd in de achtervolging toen Isac Lidberg na vijf minuten een strafschop versierde die werd benut door Justin Bakker. De ploeg van Henk Fraser leek lamgeslagen en kwam slechts zelden onder de druk van Go Ahead uit. Op De Adelaarshorst was maar één ploeg dominant en gevaarlijk en dat was niet Sparta. Doelman Maduka Okoye hield zijn ploeg voor rust op de been.

In een tijdsbestek van zes minuten gaf Sparta het duel in de tweede helft uit handen. Mica Pinto maakte een harde overtreding, maar kreeg na ingrijpen van de VAR een directe rode kaart. En een paar minuten later viel de 2-0 van Giannis-Foivos Botos. Daardoor was de wedstrijd al min of meer gespeeld, want Sparta was tot dat moment amper gevaarlijk geweest.

Go Ahead kreeg in de slotfase nog kansen op meer, maar kreeg dat niet. En dus pakt Kees van Wonderen met zijn ploeg de eerste Eredivisie-punten van het seizoen. Go Ahead klimt naar plaats tien op de ranglijst.