PEC Zwolle verliest ook in Tilburg en blijft puntloos in de Eredivisie

28-08-2021 22:56
67

PEC Zwolle wacht ook na drie wedstrijden nog altijd op het eerste Eredivisie-punt van het seizoen. Zaterdagavond ging het mis tegen Willem ll, dat op eigen veld met 1-0 te sterk was.

Het seizoen van PEC kan nu al als dramatisch worden omschreven. De selectie van trainer Art Langeler is nog niet op niveau en de eerste twee wedstrijden werden kansloos verloren. Ook Willem ll verloor de eerste wedstrijd van het seizoen, maar rechtte daarna knap de rug tegen Vitesse.

PEC kreeg al na twintig minuten een tik te verwerken door het uitvallen van Pelle Clement. De middenvelder raakte geblesseerd en kon niet meer verder. Veel meer dan dat leverde de eerste helft niet op. Kansen waren bijzonder spaarzaam. Willem ll was met een kopkans van Kwasi Wriedt nog het dichtste bij een goal.

Na rust viel er dan eindelijk iets te juichen voor de supporters van Willem ll. Na terugleggen van Mats Köhlert schoot Görkem Saglam de 1-0 achter Kostas Lamprou. Elton Kabangu leek in de slotfase de bevrijdende 2-0 te maken, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

PEC blijft punteloos na het verlies in Zwolle. Willem ll klimt naar plaats vier.