Van Polen slaat alarm bij PEC: 'Dan maak je de jongens en het elftal kapot'

Van Polen slaat alarm bij PEC: 'Dan maak je de jongens en het elftal kapot'

29-08-2021 08:30
100

PEC Zwolle-captain Bram van Polen slaat alarm. Zijn ploeg staat na drie wedstrijden nog puntloos onderaan in de Eredivisie. Zaterdag ging het mis tegen Willem ll.

PEC-trainer Art Langeler moet creatief zijn met de opstelling. "Het is heel moeilijk om met vijf spelers uit de eigen jeugdopleiding te spelen. Die jongens zijn goed bezig, maar ze speelden vorig jaar nog niet. Dat is tekenend. Ik vind dat we goed bezig zijn, maar we kunnen niet verwachten dat ze er meteen zijn. We zijn met zijn allen niet goed genoeg. Het is echt niet goed wat we hebben laten zien", zegt Van Polen tegen ESPN.

"Als je eigen jeugd inpast, moet dat in een goed draaiend elftal zijn. Vijf is te veel. Ik denk dat we daar even naar moeten kijken. Als we zo door blijven gaan, gaan we een heel, heel moeilijk seizoen tegemoet. We hebben in drie wedstrijden nul doelpunten gemaakt en ook nog tegen tegenstanders als Willem ll, Vitesse en NEC, met elkaar respect", zegt Van Polen.

"We kunnen niet alles inzetten op eigen jeugd. Dan maak je die jongens en het elftal kapot. Ik kan niet in de portemonnee van de club kijken, maar ik denk dat iedereen wel spelers wil hebben. Ik weet dat er niet zoveel geld is, dus je moet creatief zijn. Het moet dan meteen raak zijn. Maar we moeten naar onszelf kijken: wat we laten zien is ver ondermaats."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie