Duidelijke taal van Jans over FC Twente: Een mislukte start van de competitie

Duidelijke taal van Jans over FC Twente: "Een mislukte start van de competitie"

29-08-2021 09:12
121

FC Twente-trainer Ron Jans zegt waar het op staat na de nederlaag tegen SC Cambuur. Zijn ploeg ging zaterdagavond kopje onder in Leeuwarden. Jans spreekt van een 'mislukte start van de competitie'.

Twente maakte vorige week indruk tegen Ajax, maar gaf tegen Cambuur niet thuis. "Tegen Ajax waren we de bovenliggende partijen qua energie. Dat was nu andersom. We deden weinig met het veroveren van de bal en hadden echt kansen kunnen krijgen. We zijn er zoveel mee bezig, maar waren besluiteloos. Je ziet dat het publiek een grote rol speelt in de duels. Daardoor wordt de arbitrage beïnvloed. Van Wolfswinkel voerde een persoonlijke strijd.. Daardoor verlies je ook de wedstrijd", zegt Jans tegen ESPN.

"Ik vind dat wij verdiend hebben verloren en ondermaats gepresteerd hebben. We liepen veel achter de feiten aan en hadden ook veel technische fouten. Ik vind dat onze spelers dat beter moeten doen", vervolgt hij.

Tot overmaat van ramp moest Twente door met tien man na de rode kaart van Luka Ilic, die twee keer geel kreeg. "Je kunt hem geven, dus het is hartstikke dom van Ilic. Het is stom en onnodig. Het stond nog 0-0 en we zaten in de wedstrijd. Na de 1-0 wordt het dan lastig. We hoeven onszelf niet te sparen. We staan na drie wedstrijden op één punt. De wedstrijd tegen Ajax is helemaal niet meer belangrijk. Dit is een mislukte start van de competitie. We moeten de weg omhoog vinden."