Hyballa haalt uit naar Esbjerg-selectie: 'Toen had ik er geen zin meer in'

Hyballa haalt uit naar Esbjerg-selectie: 'Toen had ik er geen zin meer in'

29-08-2021 11:34 Laatste update: 12:40
44

Peter Hyballa heeft zich bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN uitgebreid uitgelaten over zijn veelbesproken vertrek bij de Deense voetbalclub Esbjerg fB. Hij is kritisch op zichzelf, maar haalt ook uit naar de spelersgroep van zijn oude club.

Hyballa werd in mei aangesteld als nieuwe trainer van Esbjerg, maar de spelers waren al snel klaar met de werkwijze van de Duitse trainer. De voorzitter nam hem destijds in bescherming, Rafael van der Vaart kwam als zijn assistent, maar een aantal dagen later stapte Hyballa alsnog op. "Mijn veldtrainingen zijn redelijk modern, denk ik. Maar m'n coachingstijl is old school. Dan zeg ik dingen als: beweeg, met je dikke kont!"

In Nederland kwam hij er als trainer van onder meer NAC Breda nog mee weg, maar in Denemarken niet. "Ik heb dat altijd gedaan. Maar ik heb me niet beseft dat er in Denemarken een andere cultuur is, ik had denk ik even de kat uit de boom moeten kijken", vervolgt Hyballa.

Toen de Deense spelersvakbond langskwam bij de club, was het voor Hyballa duidelijk. "Dat was voor mij een vertrouwensbreuk. Als je een probleem hebt, kom dan naar mij en zeg wat je wil. De spelers zeiden dat ze aan mij moesten wennen, maar twee dagen na onze eerste wedstrijd verscheen er een open brief in de krant. Toen had ik er geen zin meer in. Totaal achterbaks. Wat dat betreft is voetbal heel vaak een kutbusiness."