Utrecht bluft Feyenoord af in Galgenwaard en wint na bliksemstart in tweede helft

29-08-2021 14:09
361

Feyenoord heeft voor het eerst dit Eredivisie-seizoen punten laten liggen. In De Galgenwaard werd de formatie van Arne Slot afgebluft door een fel spelend FC Utrecht. De Domstedelingen verrasten Feyenoord met een flitsende start in de tweede helft.

De twee ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd, maar al snel werd duidelijk dat Utrecht niet van plan was om het Feyenoord makkelijk te maken. De spelers zaten er fel op en scheidsrechter Dennis Higler had genoeg te doen. Na een kwartier spelen legde hij de bal op de stip na een vermeende overtreding van Tyrell Malacia op Anastasios Douvikas, maar na inmenging van de VAR werd die beslissing teruggedraaid.

Utrecht hield het initiatief in handen, maar kreeg vlak voor rust wel het deksel op de neus. Luis Sinisterra verraste Maarten Paes in de korte hoek met een goede schuiver, na een mooie crosspass van Alireza Jahanbakhsh. De Rotterdammers wisten deze voorsprong echter niet mee te nemen de rust in: Willem Janssen kreeg de bal met nog een paar seconden te gaan voor zijn voeten en zette Utrecht op 1-1.

Na rust zette Utrecht meteen door. Moussa Sylla schampte een kopbal van Mike van der Hoorn en liet Justin Bijlow kansloos. Malacia stond bij de paal, maar kon niet op tijd reageren. Feyenoord was aangeslagen na de 2-1 en Utrecht profiteerde daar optimaal van. Na 51 minuten ging de bal op de stip, na een (lichte) overtreding van Malacia. De VAR zal er ongetwijfeld naar gekeken hebben, maar steunde Higler in zijn beslissing. Simon Gustafson bleef koel en liet Bijlow kansloos.

Feyenoord kon in de tweede helft geen vuist meer maken. Utrecht bleef de gevaarlijkste ploeg en was dichterbij de 4-1 dan Feyenoord bij een aansluitingstreffer was. Even mochten de Rotterdammers hopen toen Higler floot voor een penalty na een valpartij van Guus Til, maar daar stak de grensrechter een stokje voor. De Feyenoorder stond in aanloop naar het moment buitenspel.

Door de overwinning stijgt Utrecht naar de tweede plaats met zeven punten. Het passeert daarbij Feyenoord, dat op zes punten blijft steken.