Van Gangelen, Kwakman en Borst: 'Volendam-staf pakt 10 procent bij transfers'

Van Gangelen, Kwakman en Borst: 'Volendam-staf pakt 10 procent bij transfers'

29-08-2021 14:12
58

Tijdens de Eretribune-uitzending van zaterdagavond is kort ingegaan op de Micky van de Ven-soap bij FC Volendam. Presentator Jan Joost van Gangelen en tafelgasten Hugo Borst en Kees Kwakman wisten te melden dat de technische staf mee verdient aan transfers.

De centrale verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van VfL Wolsburg, maar Volendam heeft geen genoegen genomen met een bod van twee miljoen euro. Het kamp-Van de Ven en Volendam stonden deze week al tegenover elkaar in een arbitragezaak. "Wim Jonk, Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind (trainer, technisch directeur en hoofd methodologie, red.) hebben een financieel belang bij een verkoop", liet de vader van Van de Ven al weten.

Van Gangelen heeft het ook meegekregen en kwam zaterdagavond met extra details. "Nu schijnt het zo te zijn dat de staf, Wim Jonk en de zijnen, bij het bestuur hebben bedongen dat zij ook meeverdienen aan transfers. Het schijnt tien procent te zijn. Wolfsburg zegt: we willen hem hebben voor twee miljoen. Maar zij zeggen: nee nee, we willen veel meer", liet hij weten in De Eretribune op ESPN.

Tafelgenoot Kwakman – jarenlang als speler actief geweest aan De Dijk – kon dit verhaal beamen. "Ik schrok daar ook best wel van, maar dat hebben zij bedongen toen zij twee jaar terug (bij de start van het seizoen 2019-2020, red.) kwamen." Borst hoorde alles vol ontsteltenis aan. "Dit mag niet van de FIFA, dit mag helemaal niet. Dat een trainer verdient aan transfers, verboden!"