LIVE-discussie: Veerman tegen geïnteresseerd AZ, ook Koopmeiners nog van de partij

LIVE-discussie: Veerman tegen geïnteresseerd AZ, ook Koopmeiners nog van de partij

29-08-2021 15:57
50

De Eredivsie-zondag wordt om 16.45 uur afgesloten met een confrontatie die vooral voor Joey Veerman pikant is. Zijn club sc Heerenveen neemt het op tegen AZ: de Alkmaarders willen Veerman graag overnemen, werd eerder op de zondag duidelijk.

De Volendammer staat overigens 'gewoon' in de basis bij Heerenveen, dat naast PSV de enige Eredivisie-club is met de maximale score dit seizoen. Trainer Johnny Jansen heeft één wissel doorgevoerd in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk: linksback Rami Kaib is afgehaakt met een gebroken kaak en wordt vervangen door Lucas Woudenberg.

Wedden

Meer odds

AZ speelt met dezelfde elf namen als donderdag tegen Celtic, toen het naast een Europa League-ticket greep. Teun Koopmeiners verklaarde na dat duel dat hij dicht bij een transfer naar Atalanta Bergamo is en speelt zondag zijn mogelijk laatste wedstrijd namens AZ. Doelman Hobie Verhulst krijgt opnieuw de voorkeur boven nieuwkomer Peter Vindahl Jensen.

De opstellingen
SC Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Halilovic, J. Veerman; Stevanovic, H. Veerman, De Jong.
AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, Martins Indi, Witry; Midtsjö, De Wit, Koopmeiners; Aboukhlal, Pavlidis, Karlsson.