Ten Hag bespreekt 'nieuwe' rol Berghuis en eventuele Ajax-transfers

Ten Hag bespreekt 'nieuwe' rol Berghuis en eventuele Ajax-transfers

29-08-2021 17:11
46

Erik ten Hag is blij dat Ajax de rug gerecht heeft na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Twente van vorige week. Zijn ploeg gaf tegen Vitesse een galashow weg: 5-0. Ten Hag gaat ook in op eventuele uitgaande transfers.

De kritiek op Ajax was na vorige week niet mals. Ten Hag snapt dat. "Als wij niet winnen is er overal kritiek op. Het is geen onzin, want iedereen ziet het. Ik weet de reden, maar als ik dat benoem zijn het excuses. Maar dat zijn het niet. We moeten naar een consequent niveau groeien. En dat continu eisen van elkaar."

Berghuis en transfers
Ten Hag koos voor Antony op de rechterflank, ten faveure van Steven Berghuis. Die werd later ingebracht als nummer tien. "We hebben een aantal opties voorin. Het is de vraag hoe je ze samen kunt laten renderen. Nu konden we het uitproberen. Je moet ze handvatten meegeven. Het is een kwestie van uitproberen en testen. Goede voetballers kunnen altijd samenspelen, maar ze moeten wel in elkaar investeren."

De vraag is of Ajax nog spelers gaat kwijtraken. Aan zowel David Neres, Nicolas Tagliafico als Andre Onana wordt getrokken. "Tot 1 september blijft het hier onrustig. Daarna zien we wat we hebben. We hebben een sterke selectie met veel goede spelers, dus ik hoop dat er dan zoveel mogelijk bij Ajax zijn die de concurrentiestrijd aan kunnen gaan."