Van Bommel gaat interlandperiode als koploper in met Wolfsburg na knappe zege

29-08-2021 19:26
53

Het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel gaat de interlandperiode in als koploper van de Bundesliga. Die Wölfe boekten zondag in eigen huis een knappe overwinning op RB Leipzig, waar Brian Brobbey de hele wedstrijd op de bank zat.

Het treffen tussen Wolfsburg en Leipzig ging vanaf het startsein gelijk op. Bij eerstgenoemde club startte Wout Weghorst in de basis, terwijl Brobbey bij Leipzig zoals gezegd op de bank zat. Beide ploegen kregen wat kansen om tot de openingstreffer te komen, maar toch stond bij rust de brilstand nog op het scorebord.

Ruim tien minuten na de pauze kwam daar verandering in. Renato Steffen kon vanaf de rechterflank van Wolfsburg in alle vrijheid een lage voorzet geven, die Leipzig-goalie Péter Gulácsi ongelukkig verwerkte. Zodoende kwam de bal dichtbij het Leipzig-doel voor de voeten van linksback Jérôme Roussillon, die niet aarzelde: de Fransman schoot de 1-0 tegen de touwen.

In het restant van de wedstrijd ging Leipzig op zoek naar de gelijkmaker. Daar slaagde de ploeg van Jesse Marsch, die Brobbey niet nodig had in de jacht op de 1-1, echter niet in. Dat betekent dat Wolfsburg met drie overwinningen uit drie Bundesliga-duels de interlandperiode ingaat. Van Bommel en co. bezetten daardoor de eerste plek in de competitie. Leipzig is door de nederlaag teruggezakt naar de tiende positie.