Man U viert Ronaldo-comeback met zege: Greenwood voor derde keer op rij succesvol

29-08-2021 19:22
27

Manchester United is met een overwinning begonnen aan het tweede Cristiano Ronaldo-tijdperk. The Red Devils speelden nog zonder de verloren zoon tegen Wolverhampton Wanderers, dat op het eigen Molineux in de slotfase voor de bijl ging: Mason Greenwood kwam ook in de derde Premier League-speelronde van dit seizoen tot scoren en kroonde zich tot matchwinner.

Manchester United is wisselvallig aan het seizoen begonnen en moest ook tegen Wolverhampton Wanderers op gang komen. De beste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg, maar Aaron Wan-Bissaka redde op de lijn bij een inzet van Francisco Trincão. Ook twintig minuten voor tijd roken The Wolves aan een voorsprong: David De Gea redde echter knap op een kopbal van Romain Saïss.

In de slotfase werd de ban, enigszins tegen de verhouding in, alsnog gebroken door de gasten. Paul Pogba mocht doorgaan na een hard duel met Rúben Neves en de bal kwam terecht bij Greenwood, die uiteindelijk de trekker overhaalde: 0-1. Die marge kwam in de daaropvolgende slotfase niet meer in gevaar.

Ole Gunnar Solskjaer en de zijnen gaan door de late overwinning met zeven punten uit drie wedstrijden de interlandbreak in. De achterstand op Tottenham Hotspur, de enige Premier League-club zonder puntenverlies, is twee punten.