'PSV schakelt door na afwijzing De Jong en wil Benfica-spits graag huren'

'PSV schakelt door na afwijzing De Jong en wil Benfica-spits graag huren'

29-08-2021 22:53 Laatste update: 23:00
130

PSV heeft Benfica-spits Carlos Vinícius op de korrel, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren hadden aanvankelijk ingezet op een terugkeer van Luuk de Jong, maar de aanvaller van Sevilla bleek niet haalbaar. PSV wil Vinícius graag huren.

Het is nog niet duidelijk of PSV ook daadwerkelijk met Vinícius aan de haal gaat. De spits is in Portugal op een zijspoor beland en kan rekenen op meerdere aanbiedingen. PSV zet om die reden ook in op andere spitsen, al wordt niet duidelijk wie.

Wedden

Meer odds

De nummer twee van de Eredivisie wil naast een nieuwe spits mogelijk ook nog een extra middenvelder binnenhalen. Welke spelers technisch manager John de Jong daarvoor op het oog heeft, is alleen niet bekend.

Vorig seizoen werd Vinícius al door Benfica verhuurd aan Tottenham Hotspur. Daar mocht de 26-jarige Braziliaan vooral in de Europa League in actie komen. In dat toernooi behaalde Vinícius een prima moyenne: in negen duels kwam hij tot zes goals en drie assists. Benfica nam de aanvaller twee jaar geleden voor zeventien miljoen euro over van Napoli.

Trainer Roger Schmidt heeft er de laatste weken geen geheim van gemaakt dat hij graag nog een extra spits wil verwelkomen bij PSV. Het leek er even op dat de Eindhovenaren De Jong terug zouden halen, maar daar ging al snel een streep doorheen.