Invaller Danjuma ziet heldenrol ongedaan gemaakt worden door bizarre eigen goal

29-08-2021 23:59
11

Arnaut Danjuma heeft zondagavond een hoofdrol vertolkt bij Villarreal. De Nederlandse buitenspeler leek op bezoek bij Atlético Madrid de winnende goal voor zijn ploeg te maken, maar in de absolute slotfase kwam Atlético nog langszij.

Trainer Unai Emery had voor Danjuma geen plekje in zijn basisopstelling. Zonder de 24-jarige aanvaller kwam Villarreal na rust op voorsprong in het Wanda Metropolitano. Manu Trigueros schoot met een harde knal de 0-1 binnen namens de Europa League-winnaar van vorig seizoen. Atlético had echter niet lang nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Luis Suárez maakte op aangeven van Ángel Correa zijn eerste La Liga-treffer van het seizoen.

In de 63ste minuut maakte Danjuma zijn entree. Ruim tien minuten later greep hij zijn moment in de spotlights. Ploeggenoot Yeremi Pino zette de enkelvoudig international met een bekeken steekballetje één op één met doelman Jan Oblak, waarna Danjuma de bal hard en overtuigend afrondde: 1-2.

Daarmee leek Danjuma de winnende goal te maken voor Villarreal, maar niets was echter minder waar. In de laatste secondes van de wedstrijd maakte Aïssa Mandi een bizarre eigen goal, door de bal verkeerd terug te koppen. Daardoor eindigt het duel in 2-2.