Veerman baalt van Heerenveen-eisen: 'Daar kan geen club aan voldoen'

Veerman baalt van Heerenveen-eisen: 'Daar kan geen club aan voldoen'

30-08-2021 07:09
117

Joey Veerman ziet dat 'geen club' kan of wil voldoen aan de door sc Heerenveen vastgestelde vraagprijs voor hem. Eerder liet de 22-jarige middenvelder al doorschemeren dat de Friezen rond de acht miljoen euro voor hem willen krijgen.

Deze zomer toonden onder meer Rangers FC, Hellas Verona en Feyenoord interesse in Veerman. Nu is AZ concreet voor hem. Toch is Veerman nog altijd speler van Heerenveen en dat komt volgens de spelmaker door de eisen van zijn club. "Heerenveen heeft bepaalde eisen en daar kan geen club aan voldoen", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Of ze kunnen daar wel aan voldoen, maar vinden mij dat niet waard."

Vervolgens krijgt Veerman de vraag waarom een stap naar AZ logisch zou zijn. "Poe", antwoordt hij. "Omdat het toch wel een topclub is. Maar ik heb nog niet concreet met ze gesproken. Hoe het nu verder gaat? Geen idee. Toen ik naar Heerenveen ging was het in twee uur geregeld." Als het niet van een transfer komt, gaat Veerman geen herrie schoppen bij Heerenveen. "Want dat heeft geen zin. Moet ik me dan een halfjaar lang elke dag ziek gaan melden ofzo? Ik kan alleen maar afwachten", stelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Veerman is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Heerenveen, dat hem in de zomer van 2019 voor een half miljoen euro oppikte bij FC Volendam. In deze voetbaljaargang was de controleur in drie Eredivisie-duels al goed voor twee assists.