Malacia gooit Oranje-glazen in: 'Ik denk dat Van Gaal nu wel gaat twijfelen'

Malacia gooit Oranje-glazen in: 'Ik denk dat Van Gaal nu wel gaat twijfelen'

30-08-2021 09:44 Laatste update: 09:50
116

Tyrell Malacia heeft tijdens FC Utrecht - Feyenoord slechte zaken gedaan met oog op het Nederlands elftal. Kenneth Perez en Ronald de Boer denken dat bondscoach Louis van Gaal 'een beetje' is gaan twijfelen.

Malacia werd vrijdag voor het eerst in zijn carrière opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, maar het werd geen feestweekend: Feyenoord verloor met 3-1 van FC Utrecht en de linksback veroorzaakte twee strafschoppen. "Het was belabberd", reageert Perez bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend.

"Nu hij is geselecteerd voor Oranje, ga je met andere ogen kijken. Hoe gaat hij ermee om?", vervolgt de Deense analist, die geen bevredigend antwoord kreeg. "Het was zó onbetrouwbaar. Hij was superslordig aan de bal en echt superwild. Ik vond hem niet bij de les."

Volgens De Boer heeft Malacia zijn eigen glazen ingegooid. "Zoveel aandacht, dat doet wat met een jongen. Er wordt gezegd dat hij weleens zou kunnen starten tegen Noorwegen (woensdag, red.), maar ik denk dat Van Gaal nu wel een beetje gaat twijfelen. Hij houdt van betrouwbaarheid en van Daley Blind weet je: die verblikt of verbloost niet."