Ten Hag experimenteert met Ajax-parel Timber: Voor mij was het een verrassing

Ten Hag experimenteert met Ajax-parel Timber: "Voor mij was het een verrassing"

30-08-2021 09:58 Laatste update: 10:12
63

Erik ten Hag wil Jurriën Timber 'blijven uitdagen'. De verdediger maakte de galavoorstelling tegen Vitesse (5-0) af op een voor hem vreemde positie.

Timber voelt zich als een vis in het water bij Ajax, ook als controlerende middenvelder. "Dat heb ik in de jeugd ook wel gedaan. Misschien wilde de trainer effe experimenteren. Voor mij was het een verrassing", reageert de twintigjarige Oranje-international bij Ajax Life.

"We moeten hem blijven uitdagen", verklaart Ten Hag. "Tegen FC Twente (1-1) had hij meer initiatief moeten nemen, zowel in balbezit als zonder. Maar ik ben vandaag weer dik tevreden over hem."

Timber voelt dat hij er goed opstaat. "Hoe ik naar mezelf kijk? Ik wil mezelf nog steeds laten zien. De lat gaat wel steeds meer omhoog, vanuit de pers, de trainer en mijn medespelers. Het is zaak dat ik mij blijf ontwikkelen."

Bang voor een dip, zoals wel meer talenten overkomt, is hij niet. "Ik moet gewoon elke wedstrijd weer die volledige focus opbrengen. Ik probeer niet te denken aan een dip die er wel of niet komt. En als die wel komt, dan hoort dat ook bij de ontwikkeling."