Feyenoord komt met Geertruida-nieuws: 'Was ons al gelukt met Sinisterra en Bijlow'

Feyenoord komt met Geertruida-nieuws: 'Was ons al gelukt met Sinisterra en Bijlow'

30-08-2021 10:09 Laatste update: 11:08
26

Daar is de bevestiging van Feyenoord: de club heeft met Lutsharel Geertruida een principeakkoord bereikt over het verlengen van zijn contract. Beide partijen zijn voornemens om tot 2024 met elkaar door te gaan.

Het werd onlangs al aangekondigd en nu is het (bijna) officieel: Geertruida gaat na zware onderhandelingen, die lange tijd vast zaten door een verschil tussen vraag en aanbod, een nieuw contract tekenen. Alleen de handtekeningen moeten nog worden gezet. "Het is mooi dat we er uit zijn gekomen", zegt technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite van Feyenoord.

"Als Feyenoord zijnde willen we onze veelbelovende jonge spelers graag langdurig aan ons binden. Dat was ons al gelukt met spelers als Orkun Kökcü en Luis Sinisterra, en recent ook met Tyrell Malacia en Justin Bijlow. Het feit dat we Lutsharel aan dat rijtje toe kunnen voegen is een zeer positief gegeven. Hij is de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan en we zijn ervan overtuigd dat hij, zodra hij weer helemaal fit is, die ontwikkeling door gaat zetten", zegt Arnesen.

Geertruida wil zich de komende jaren blijven ontwikkelen bij Feyenoord. "Mijn insteek is vanaf het eerste moment geweest om bij deze prachtige club te blijven. Vandaar dat ik ook zo blij ben dat de club en ik vandaag kunnen bevestigen dat er een mondeling akkoord is. Met mijn herstel gaat het de goede kant op. Ik voel dat ik sterker ben geworden en kan niet wachten om er zo snel als mogelijk weer te staan en in de mooie volle Kuip te spelen."