Giakoumakis transfereert vier maanden na binnenhalen Eredivisie-topscorerstitel

Giakoumakis transfereert vier maanden na binnenhalen Eredivisie-topscorerstitel

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 19:08di 31-08-2021 om 19:08

Laatste update: dinsdag 31 augustus 2021 om 21:44di 31-08-2021 om 21:44

Op Deadline Day heeft Giorgos Giakoumakis zijn gewenste transfer te pakken. De Eredivisie-topscorer verruilt VVV-Venlo voor Celtic.

Giakoumakis ondertekent in Glasgow een vijfjarig contract. Dat de keuze op Celtic zou vallen, zat er al aan te komen: dit seizoen deed de Griekse aanvaller vanwege alle transferperikelen nog geen enkele wedstrijd mee.

VVV ontvangt een transfersom van ongeveer 2,5 miljoen euro, exclusief bonussen. Tien procent gaat naar Giakoumakis' vorige club AEK Athene. VVV heeft een doorverkooppercentage van naar verluidt vijftien procent weten te bedingen.

De 26-jarige Giakoumakis kroonde zich afgelopen seizoen met 26 goals tot topscorer van de Eredivisie, maar moest ruim vier maanden wachten op een transfer. Werder Bremen haakte eerder af.

"Celtic is een van de geweldigste clubs ter wereld, met de beste fans", reageert Giakoumakis op de Celtic-website op zijn transfer. "Ik bewonder de club al erg lang en het is een eer om dit beroemde shirt te dragen. Ik weet dat de manager me graag wilde hebben. Ik weet dat ik de juiste keus heb gemaakt", zo sluit de spits af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws