'De clubs zijn eruit: FC Groningen krijgt zes miljoen euro voor Gudmundsson'

'De clubs zijn eruit: FC Groningen krijgt zes miljoen euro voor Gudmundsson'

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 11:15ma 30-08-2021 om 11:15

Laatste update: maandag 30 augustus 2021 om 11:30ma 30-08-2021 om 11:30

Gabriel Gudmundsson maakt de overstap van FC Groningen naar Lille OSC. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over een forse transfersom.

Dat melden Voetbal International en Aftonbladet. Groningen krijgt om en nabij de zes miljoen euro voor Gudmundsson. VI meldt dat dat inclusief bonussen is, Aftonbladet exclusief. Gudmundsson reist vermoedelijk maandag nog naar Noord-Frankrijk voor de medische keuring. Hij gaat voor vijf jaar tekenen. 

De interesse van Lille in Gudmundsson was er al een tijdje. Zaakwaarnemer Martin Dahlin hield twee weken geleden zijn kaken nog stijf op elkaar toen VoetbalPrimeur hem naar de belangstelling vroeg. "Er is heel veel interesse. Gabriel is duidelijk een erg gewilde speler, maar ik kan niet specifiek reageren op de clubs die interesse hebben", liet hij weten. Achter de schermen werd er echter al volop onderhandeld.

Meerdere clubs werden de afgelopen periode in verband gebracht met Gudmundsson, waaronder RB Leipzig, Atalanta Bergamo en Manchester City. Hij had bij Groningen nog een contract tot het einde van het seizoen, maar de club had de optie om daar een jaar aan toe te voegen.

Groningen is druk bezig om IFK Göteborg-speler Yahya Kalley vast te leggen als opvolger. Volgens het Zweedse Aftonbladet heeft de club 400.000 euro op hem geboden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zes miljoen euro is een marktconform bedrag voor Gudmundsson

Ja
72%
Nee
28%
(1705 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws