'De clubs zijn eruit: FC Groningen krijgt zes miljoen euro voor Gudmundsson'

'De clubs zijn eruit: FC Groningen krijgt zes miljoen euro voor Gudmundsson'

30-08-2021 11:15 Laatste update: 11:30
94

Gabriel Gudmundsson maakt de overstap van FC Groningen naar Lille OSC. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over een forse transfersom.

Dat melden Voetbal International en Aftonbladet. Groningen krijgt om en nabij de zes miljoen euro voor Gudmundsson. VI meldt dat dat inclusief bonussen is, Aftonbladet exclusief. Gudmundsson reist vermoedelijk maandag nog naar Noord-Frankrijk voor de medische keuring. Hij gaat voor vijf jaar tekenen. 

Wedden

Meer odds

De interesse van Lille in Gudmundsson was er al een tijdje. Zaakwaarnemer Martin Dahlin hield twee weken geleden zijn kaken nog stijf op elkaar toen VoetbalPrimeur hem naar de belangstelling vroeg. "Er is heel veel interesse. Gabriel is duidelijk een erg gewilde speler, maar ik kan niet specifiek reageren op de clubs die interesse hebben", liet hij weten. Achter de schermen werd er echter al volop onderhandeld.

Meerdere clubs werden de afgelopen periode in verband gebracht met Gudmundsson, waaronder RB Leipzig, Atalanta Bergamo en Manchester City. Hij had bij Groningen nog een contract tot het einde van het seizoen, maar de club had de optie om daar een jaar aan toe te voegen.

Groningen is druk bezig om IFK Göteborg-speler Yahya Kalley vast te leggen als opvolger. Volgens het Zweedse Aftonbladet heeft de club 400.000 euro op hem geboden.