Deadline Day nadert: deze Eredivisie-spelers zijn op weg naar een nieuwe club

Deadline Day nadert: deze Eredivisie-spelers zijn op weg naar een nieuwe club

30-08-2021 12:30 Laatste update: 12:32
23

Nog 36 uur en dan is één van de meest spraakmakende transferperiodes ooit ten einde. Welke Eredivisie-spelers maken er op de slotdagen nog een overstap?

Joey Veerman (sc Heerenveen)
Stoort zich aan de houding van Heerenveen. De Friese club zit hoog in de boom en vraagt acht miljoen euro voor de middenvelder, die zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken steekt. AZ is momenteel het meest concreet. "Ze hebben vier miljoen, vierenhalf miljoen geboden", verklapte hij zondag bij ESPN. Door het grote verschil is het aannemelijk dat Veerman woensdag nog in Friesland speelt.

Gyrano Kerk (FC Utrecht)
Heeft zondagmiddag na afloop van FC Utrecht - Feyenoord al afscheid genomen van zijn ploeggenoten. Kerk staat op het punt om een meerjarig contract bij Lokomotiv Moskou te tekenen, maar helemaal rond is het nog niet. Wordt het een race tegen de klok voor de aanvaller om zijn Russische avontuur te verwezenlijken?

Owen Wijndal (AZ)
Zag zijn maatjes Myron Boadu (AS Monaco) en Calvin Stengs (OGC Nice) al vertrekken naar Frankrijk, maar rond de linksback van AZ en Oranje blijft het angstvallig stil. Ajax zou op het laatste moment kunnen toeslaan, als de club Nicolás Tagliafico verkoopt, maar heel realistisch lijkt dat niet. AZ wil bovendien niet verkopen aan binnenlandse concurrenten.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Het kwartje leek te zijn gevallen in de voorbereiding, maar ondanks bemoedigende signalen is het nu écht klaar voor Ihattaren bij PSV. Voor een van de grootste talenten van Nederland begint de tijd te dringen. AS Monaco is op dit moment de enige club met interesse. "Als het aan de trainer van PSV ligt, belandt Ihattaren op dood spoor. Ik zal er alles aan doen om dat voorkomen", zei zaakwaarnemer Mino Raiola maandagochtend in De Telegraaf.

David Neres, Nicolás Tagliafico en Andre Onana (Ajax)
Ajax-directeur Marc Overmars en trainer Erik ten Hag draaiden er zondag niet omheen: Neres, Tagliafico en Onana kunnen én zullen (waarschijnlijk) op korte termijn vertrekken uit uit Amsterdam. "Hij gaat nog wel, denk ik", zei Ten Hag over Onana, die deze week zijn rentree op het trainingsveld maakt. Olympique Lyon is één van de twee geïnteresseerde clubs.

Voor Neres en Tagliafico zijn er nog geen biedingen binnengekomen bij Ajax. Leicester City werd genoemd voor de Braziliaan, maar The Foxes hebben zich nog altijd niet gemeld. Het is afwachten, maar 'het zou goed zijn als er nog iets gebeurt', aldus Overmars.

Riechedly Bazoer en Oussama Tannane (Vitesse)
Weinig mensen hadden aan het begin van de zomer gedacht dat Tannane en Bazoer anderhalve dag voor het sluiten van de markt nog in Arnhem zouden spelen. Niets is minder waar. Bazoer benadrukte na de overwinning op Anderlecht dat er niks concreets speelt en dat hij alleen gaat 'bij een perfect plaatje'. Voor Tannane is ook nog geen bod ontvangen door Vitesse. De kans bestaat dat beiden tot minimaal de winterstop actief zijn in Arnhem.

Azor Matusiwa (FC Groningen)
Het is zo goed als zeker dat Matusiwa naar Stade Reims verkast, al moeten de puntjes wel binnen 36 uur op de i worden gezet. Alleen een medische keuring staat een definitieve overgang nog in de weg. De Groningen-aanvoerder zal opgelucht zijn als het rond is, aangezien hij vorig seizoen ook al op de nominatie stond om te vertrekken. "Het zou een mentale tik zijn als dit ook niet doorgaat", zei hij zelf. Het zijn spannende dagen voor Matusiwa.

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)