'Heerenveen wil zakendoen met Monaco voor Nederlandse aanvaller, geen akkoord'

'Heerenveen wil zakendoen met Monaco voor Nederlandse aanvaller, geen akkoord'

30-08-2021 12:52 Laatste update: 13:04
26

Anthony Musaba is in beeld bij sc Heerenveen. De Friezen willen de twintigjarige aanvaller huren van AS Monaco, zo bevestigt technisch manager Ferry de Haan. Van een deal is echter nog geen sprake.

Tegenover onder meer Voetbal International, de Leeuwarder Courant en Omrop Fryslân bevestigt De Haan de Heerenveen-interesse. "Hij is een optie", stelt de technisch manager, die meteen een voorbehoud maakt. "Maar er staan geen handtekeningen en er is geen deal"

In het verleden speelde Musaba in de jeugd van Vitesse en voor NEC. Een jaar geleden pikte Monaco hem voor 2,5 miljoen euro op in Nijmegen, om hem meteen te verhuren aan Cercle Brugge. Dit seizoen mag Musaba opnieuw op huurbasis vertrekken. Daar wil Heerenveen dus op inhaken.

Musaba was anderhalf jaar geleden al in beeld bij Heerenveen. Toenmalig technisch manager Gerry Hamstra moest door de financiële problemen van Heerenveen  echter een streep zetten door de transfer. Niet veel later ging Monaco met hem aan de haal. Tot dusver kwam Musaba slechts tot één officieel optreden voor Monaco. In het voorronde Champions League-duel met Sparta Praag mocht hij dit seizoen twee minuten invallen.