'Barça raakt Moriba definitief kwijt: miljoenentransfer naar Duitsland bijna rond'

'Barça raakt Moriba definitief kwijt: miljoenentransfer naar Duitsland bijna rond'

30-08-2021 14:04
18

Ilaix Moriba staat op het punt om FC Barcelona in te ruilen voor RB Leipzig, meldt Mundo Deportivo. De Catalanen gaan naar alle waarschijnlijkheid vijftien miljoen euro verdienen aan het opleidingsproduct.

De overstap van Moriba naar Duitsland is nog niet helemaal rond, maar dat scheelt niet veel. Het is de bedoeling dat de achttienjarige middenvelder voor vijf jaar gaat tekenen bij Leipzig. Barça gaat dus in ieder geval vijftien miljoen verdienen. Dat bedrag kan door bonussen nog verder gaan oplopen.

Leipzig en Barça hebben nog tot dinsdagnacht om de transfer helemaal af te ronden. Dan sluit de transferwindow namelijk. Moriba heeft bij Barcelona overigens een aflopend contract, waardoor hij volgend jaar transfervrij op te halen is.

Barcelona heeft veel arbeid gestopt in een contractverlenging van Moriba, maar dat bleek niet haalbaar. Naar verluidt waren de salariseisen van het talent erg hoog. Moriba mocht om die reden de afgelopen weken niet meetrainen en geen wedstrijden spelen bij Barça.