Alsnog een verrassende transfer voor FC Groningen: Het is dichtbij

Alsnog een verrassende transfer voor FC Groningen: "Het is dichtbij"

30-08-2021 14:45
54

FC Groningen staat op het punt om een verrassende transfer te sluiten. De club is dicht bij de komst van Daleho Irandust, speler van BK Häcken.

Irandust werd de afgelopen maanden meerdere keren in verband gebracht met Groningen. Hij was eerder zelfs dicht bij een transfer naar de Eredivisie, tot het Franse Toulouse de transfer kaapte. Maar Irandust kwam niet door de medische keuring en keerde terug naar Häcken. Nu heeft Groningen alsnog beet. "Het is dichtbij. Er is concrete interesse", zegt Häcken-directeur Martin Ericsson tegen de Göteborgs-Posten.

De 23-jarige Irandust is een aanvallende middenvelder die drie interlands voor de nationale ploeg van Zweden heeft gespeeld. Hij speelt sinds 2016 voor Häcken, waar hij nog een contract heeft tot het einde van dit jaar. In Zweden lopen de contracten tot het einde van het jaar, in plaats van tot de zomer.

Eerder op maandag werd duidelijk dat Groningen Gabriel Gudmundsson voor zes miljoen euro verkoopt aan Lille OSC en Yahya Kalley van IFK Göteborg als opvolger heeft gestrikt. Verder komen ook Laros Duarte (Sparta) en Sebastian Tounekti (FK Bodo/Glimt) nog naar Groningen, zo is de verwachting.