Overmars baalt van 'verdampte' transferwaarde bij Ajax: '25 à 30 miljoen euro'

Overmars baalt van 'verdampte' transferwaarde bij Ajax: '25 à 30 miljoen euro'

Gepubliceerd: maandag 30 augustus 2021 om 15:52ma 30-08-2021 om 15:52

Marc Overmars baalt van het feit dat de transferwaarde van Andre Onana en David Neres grotendeels is verdampt. De doelman uit Kameroen en aanvaller uit Brazilië mogen in de slotfase van de transferperiode vertrekken, maar Ajax zal de jackpot mislopen.

"We hebben in acht of tien jaar tijd echt wat opgebouwd, maar dat zie je in twee jaar wegsmelten", zegt Overmars voor de camera van ESPN. "Onana vertegenwoordigde een waarde van 25 miljoen, als het niet meer was. En Neres had een waarde van 25 á 30 miljoen euro. Dat is bijna verdampt."

Onana en Neres mogen net als Nicolás Tagliafico bij een goed bod vertrekken uit Amsterdam. Edson Álvarez bleef, terwijl Stade Rennes bereid was twintig miljoen euro te betalen. "Of het door mijn hoofd is gegaan om hem te verkopen? Daar heb ik wel aan gedacht ja, maar uiteindelijk denken we hem toch hard nodig te hebben."

"We hebben genoeg spelers die op zijn positie kunnen spelen, maar in combinatie met Lisandro Martínez en Nico Tagliafico brengt hij wel iets extra's in het team", verklaart Overmars de beslissing om Álvarez te behouden "Als Nico op de laatste dag nog vertrekt en Álvarez is al verkocht, dan valt er wel wat weg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws