De Mos keurt mogelijke PSV-transfer af: 'Die gaat ook hier geen potten breken'

De Mos keurt mogelijke PSV-transfer af: 'Die gaat ook hier geen potten breken'

30-08-2021 16:42
112

Aad de Mos staat niet achter de mogelijke komst van Carlos Vinícius naar PSV. De koploper van de Eredivisie moet volgens de oud-trainer voor een eerste keus gaan, niet voor de tweede garnituur.

Vinícius geldt als alternatief voor Luuk de Jong, die niet naar PSV komt. "Als hij niet haalbaar is, moet je altijd weer twee of drie spelers klaar hebben staan. Want met alle respect, als het niet loopt met Zahavi, gaat hij te veel nadenken en is het geen echte killer meer", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Zahavi is een gevoelsmens, dat zie je. Dan heb je iemand nodig die ze erin legt. Maar van tweede keuzes bij Benfica houd ik niet zo."

Benfica verhuurde Vinícius vorig seizoen aan Tottenham Hotspur. Dat was geen groot succes, en ook dit seizoen heeft de 26-jarige Braziliaan geen uitzicht op een basisplaats in Lissabon. PSV biedt mogelijk uitkomst, maar De Mos is er geen voorstander van. "Als je bij Benfica niet speelt, ga je ook bij PSV geen potten breken. Ik wil iemand zien zien die al zijn naam heeft gevestigd en PSV direct beter maakt als hij erin komt. Als ze kampioen willen worden, heeft PSV dat nodig."