'Wolves krijgt slecht nieuws vanuit Lille en stapt uit Botman-onderhandelingen'

'Wolves krijgt slecht nieuws vanuit Lille en stapt uit Botman-onderhandelingen'

30-08-2021 21:31
16

Wolverhampton Wanderers is niet meer in de race voor Sven Botman. De centrale verdediger van Lille OSC stond in de belangstelling van de Premier League-club, maar nadat een Engels bod werd afgekeurd besloot Wolves om de stekker uit de deal te trekken.

Dat schrijft Fabrizio Romano. Drie dagen geleden deed Wolves een laatste bod op Botman, maar toen dat niet werd geaccepteerd trokken de Engelsen hun conclusies. Een akkoord met Lille wordt niet meer verwacht en de focus is verlegd naar Tosin Adarabioyo van Fulham om de vacature centraal achterin in te gaan vullen.

De voormalig Ajacied wordt wel nog altijd begeerd door Sevilla. De Spanjaarden willen Botman als opvolger van Jules Koundé, die naar Chelsea lijkt te vertrekken. Als die deal rond komt, zal Sevilla zich naar alle waarschijnlijkheid bij Lille melden en kan een transfer nog rond komen. Dat moet dan wel uiterlijk dinsdag allemaal beklonken worden.

Botman maakte in zijn eerste seizoen bij Lille heel veel indruk. Hij kwam in 37 van de 38 competitiewedstrijden in actie en werd kampioen met Les Dogues. De Fransen namen hem in de zomer van 2020 voor acht miljoen euro over van Ajax, maar lijken een veelvoud van dat bedrag terug te gaan verdienen.