'Sorry, ik moet gaan, Van Gaal heeft ook gezegd dat we op tijd moeten zijn'

'Sorry, ik moet gaan, Van Gaal heeft ook gezegd dat we op tijd moeten zijn'

30-08-2021 21:55
32

Georginio Wijnaldum werkte maandag, net als de rest van het Nederlands elftal, zijn eerste training onder bondscoach Louis van Gaal af. De nieuwe wind die bij Oranje waait was al op dag één te merken.

De middenvelder van Paris Saint-Germain, die op het afgelopen EK bij afwezigheid van Virgil van Dijk aanvoerder was, gaf aan wat Van Gaal tijdens zijn eerste praatje met de spelersgroep aanstipte als de belangrijkste boodschap. "Hoe we met elkaar omgaan en dat we blij moeten zijn als we bij Oranje komen", zegt Wijnaldum tegen het Algemeen Dagblad.

Het is de bedoeling dat Van Gaal wat teweegbrengt in de selectie. Een voorbeeld van Wijnaldum lijkt erop te duiden dat dat moet lukken. "Ik herinner mij een gesprek met hem voor de groepswedstrijd op het WK tegen Chili. Hij vertelde dat ik zou gaan spelen en dat ik een bepaalde rol op het middenveld moest gaan invullen. Hij zei erbij dat hij twijfels had of ik dat zou kunnen. En toen zei hij zelfs: ik denk zelf van niet, maar Danny Blind denkt van wel en die vertrouw ik dan maar."

De nieuwe bondscoach houdt zich niet alleen maar bezig met motiveren en prikkelen. Zoals bekend is Van Gaal ook een trainer die de regels in acht neemt en ook dat is al bij de spelers doorgedrongen. "De bondscoach zei ook dat we op tijd moeten zijn", merkt Wijnaldum tegen het einde van het interview op. "Sorry, ik moet gaan."