'Bange' Haaland: 'Ik baal stiekem een beetje dat hij meedoet bij Oranje'

'Bange' Haaland: 'Ik baal stiekem een beetje dat hij meedoet bij Oranje'

30-08-2021 23:51
96

Erling Haaland kijkt uit naar de persoonlijke duels die hij tijdens Nederland tegen Noorwegen uit gaat vechten met Virgil van Dijk. De spits van Borussia Dortmund grapt dat hij stiekem wel een beetje bang is voor de verdediger.

Op een persconferentie van de Noorse ploeg in aanloop naar het treffen met Oranje sprak Haaland zijn bewondering voor Van Dijk niet over stoelen of banken. "Ik denk dat veel mensen in deze zaal het met me eens zullen zijn als ik zeg dat Van Dijk de beste centrumverdediger ter wereld is", tekenen Noorse media op uit zijn mond.

"Hij is snel, sterk en heel erg slim", vervolgt de spits zijn lofzang. "Dat zijn drie hele belangrijke kwaliteiten voor een speler op zijn positie. Ik vind dat hij de beste verdediger is waar ik zelf ooit tegen gespeeld is, dus we zullen een manier moeten vinden om daar mee om te gaan. Ik ben de laatste jaren beter geworden, maar dat is Van Dijk ook."

Haaland grapt dat hij zelfs een beetje bang is voor de sterke stopper van Liverpool "Nederland bestaat niet alleen maar uit Van Dijk, ook al is hij hun beste speler. Het zal echt leuk zijn om tegen hem te spelen, maar stiekem baal ik ook wel een beetje dat hij mee zal spelen bij het Nederlands elftal."