Juventus haalt oude bekende terug: maximaal 38 miljoen euro voor Everton

Juventus haalt oude bekende terug: maximaal 38 miljoen euro voor Everton

31-08-2021 09:10
23

Juventus zwaaide dinsdagochtend Cristiano Ronaldo uit, maar heeft direct daarna een inkomende transfer bekendgemaakt. Moise Kean keert na twee jaar terug bij De Oude Dame.

De 21-jarige spits vertrok in 2019 voor 27,5 miljoen euro naar Everton en werd vorig seizoen verhuurd aan Paris Saint-Germain. Na twee seizoenen met wisselend succes gaat hij weer het zwart-witte shirt van Juventus dragen. De hereniging hing al langere tijd in de lucht en is nu dus officieel: Juventus huurt Kean de komende twee seizoenen van Everton en kan de huurovereenkomst dan omzetten in een permanente transfer.

Wedden

Meer odds

In dat geval is La Vecchia Signora maximaal 38 miljoen euro kwijt, maakt het bekend. Juventus betaalt zeven miljoen euro huursom voor de komende twee jaar, beide clubs hebben een gelimiteerde transfersom van 28 miljoen vastgesteld en deze kan door middel van bonussen oplopen met nog eens drie miljoen euro. Kean mag nu proberen om zijn Juventus-statistieken verder aan te scherpen. In zijn eerste periode was hij goed voor acht goals in 21 officiële wedstrijden.