'Ten Hag en Overmars zien verwachting niet uitkomen: Onana blijft bij Ajax'

'Ten Hag en Overmars zien verwachting niet uitkomen: Onana blijft bij Ajax'

31-08-2021 11:46 Laatste update: 12:15
140

Andre Onana gaat Ajax niet verlaten. Dat heeft de zaakwaarnemer van de Kameroense doelman op de slotdag van de transferperiode laten weten aan de NOS.

Onana blijft in elk geval tot de winter bij Ajax. De 25-jarige keeper stond de laatste maanden in de belangstelling van Arsenal en Olympique Lyon, maar van een transfer kwam het niet. Onana legt de lat voor zichzelf erg bij de zoektocht naar een nieuwe club, aldus de NOS. Volgens de omroep is er alleen nog wat mogelijk als er 'gekke dingen' gebeuren.

"Hij gaat nog wel, denk ik", liet Ajax-trainer Erik ten Hag maandag nog optekenen in De Telegraaf. Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars sloot een vertrek van Onana in de laatste dagen van de transfermarkt niet uit.

Onana kan door een succesvol beroep vanaf 4 september weer trainen bi Ajax. Twee maanden later mag hij weer wedstrijden keepen. De eerste kans is op 6 november, als Ajax het in eigen huis opneemt tegen Go Ahead Eagles. Ten Hag lijkt hem echter niet te verkiezen boven Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer. Onana heeft een aflopend contract.