Feyenoord knipoogt naar Fabrizio Romano: Nelson komt over van Arsenal

Feyenoord knipoogt naar Fabrizio Romano: Nelson komt over van Arsenal

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 17:30di 31-08-2021 om 17:30

Laatste update: dinsdag 31 augustus 2021 om 19:06di 31-08-2021 om 19:06

Feyenoord huurt Reiss Nelson voor één seizoen van Arsenal. Dat heeft de Rotterdamse club op Deadline Day bekendgemaakt. Het halen van de vleugelaanvaller biedt trainer Arne Slot meer aanvallende opties.

Nelson moest, voordat een huurtransfer naar De Kuip afgerond kon worden, eerst nog zijn contract in het Emirates Stadium verlengen. Nu dat is gebeurd - en de medische keuring dinsdag geen problemen opleverde - kan Feyenoord de huurdeal officieel maken. De Engelse aanvaller (21) zorgt voor extra concurrentie in de Rotterdamse voorhoede en zou ook in de spits kunnen spelen.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, hoopte in eerste instantie Amad Diallo over te kunnen nemen van Manchester United. Die raakte vlak voor het sluiten van een akkoord echter geblesseerd op de training, waardoor de transfer geen doorgang kon vinden. Met Nelson heeft de Deen een alternatief kunnen vinden, al had Arnesen het liefst beide spelers aangetrokken.

Nelson gaat in De Kuip spelen met rugnummer 14. In het seizoen 2018/2019 werd hij al eens verhuurd door Arsenal, aan het Duitse Hoffenheim. Hij debuteerde op zeventienjarige leeftijd voor de Engelse club.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws