AS heeft verrassend Barça-nieuws: 'vizier weer op oude bekende van Beijing Guoan'

AS heeft verrassend Barça-nieuws: 'vizier weer op oude bekende van Beijing Guoan'

31-08-2021 13:31
11

FC Barcelona is in zijn zoektocht naar extra aanvallende mankracht uitgekomen bij een verrassende naam, meent AS. Oude bekende Cédric Bakambu – sinds 2018 actief in de Chinese competitie – zou in beeld zijn.

Barcelona richtte zijn vizier aanvankelijk op João Félix, maar de Portugese recordaankoop van Atlético Madrid bleek te duur. Ook Edinson Cavani (Manchester United) was niet haalbaar, waarna Barça volgens AS zijn pijlen heeft gericht op een meer betaalbare optie. Barça zou de gesprekken met Beijing Sinobo Guoan, Bakambu's huidige werkgever, al opgestart hebben.

De international van Congo – tussen 2015 en 2018 succesvol bij Villarreal – was al eens dichtbij een transfer naar Camp Nou. In januari 2020 was hij al op het vliegtuig gestapt, maar kreeg hij tijdens een tussenlanding te horen dat het feest niet doorging. 'Transfermarkt, kunnen jullie mijn status veranderen in 'bijna speler van Barcelona'?', liet hij toen met de nodige zelfspot weten via Twitter. Barça versterkte zich kort daarna met Martin Braithwaite.