Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

Heerenveen-talent vertrekt half jaar na signeren contract al naar Excelsior

Heerenveen-talent vertrekt half jaar na signeren contract al naar Excelsior

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 14:10di 31-08-2021 om 14:10

Couhaib Driouech signeerde begin 2021 zijn eerste profcontract bij sc Heerenveen, maar zal die verbintenis niet uitdienen. Excelsior heeft de vleugelaanvaller vastgelegd, laten de Kralingers weten tijdens de laatste dag van de transferperiode.

Driouech heeft voor drie seizoenen getekend bij Excelsior en beide clubs hebben de deal bevestigd. De negentienjarige aanvaller had 111 Heerenveen-minuten op de teller toen hij zijn contract ondertekende, maar kwam sindsdien nauwelijks meer aan bod in het Abe Lenstra Stadion. "Couhaib is een talentvolle jongen uit onze eigen academie. Echter heeft hij op dit moment weinig perspectief op speelminuten in het eerste elftal. In Rotterdam hoopt hij meer aan spelen toe te komen zodat hij zich verder kan ontwikkelen in het betaald voetbal", laat technisch manager Ferry de Haan – die Excelsior deze zomer juist verruilde voor Heerenveen – weten aan de clubkanalen.

Excelsior versterkte zich eerder deze zomer al met Marouan Azarkan van Feyenoord en is tevreden over de volgende aanvallende versterking. "Couhaib heeft bij SC Heerenveen vooral in de jeugd ervaring opgedaan. Afgelopen seizoen heeft hij vijf keer meegespeeld met het eerste elftal. Bij ons moet hij de volgende stap gaan maken en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren van grote waarde voor ons kan zijn", aldus technisch directeur Nick Kersten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws