Update: VfL Wolfsburg betaalt 3,5 miljoen aan Volendam voor Van de Ven

Update: VfL Wolfsburg betaalt 3,5 miljoen aan Volendam voor Van de Ven

31-08-2021 22:13 Laatste update: 12-08-2022 17:26
107

De soap rond Micky van de Ven lijkt bijna ten einde: FC Volendam en VfL Wolfsburg hebben volgens bronnen rond de Duitse club een akkoord bereikt over een transfer van de verdediger. Met de overgang zou ongeveer 2,5 miljoen euro gemoeid zijn, exclusief bonussen en een doorverkooppercentage. Het gaat nog om details.

Wolfsburg was al langer in de markt voor Van de Ven en deed halverwege augustus een bod van twee miljoen euro. Omdat Volendam weigerde, stapte Van de Ven samen met zaakwaarnemer Mino Raiola naar de arbitragecommissie van de KNVB, die Volendam echter op alle punten gelijk gaf.

De club wees eerder al een bod van Olympique Marseille af van anderhalf miljoen euro. Omdat de arbeidsrelatie behoorlijk beschadigd is, was een transfer voor beide partijen het beste. Die gaat er waarschijnlijk ook komen.

Feyenoord Transfermarkt meldde dat Feyenoord op Deadline Day een 'alles of niets'-poging ging wagen voor Van de Ven, maar op dit moment heeft Wolfsburg de beste papieren om Van de Ven op te halen. Op de achtergrond wordt alles gereed gemaakt voor een overstap naar de club van Mark van Bommel. Van de Ven had bij Volendam nog een contract tot de zomer van 2023.

Update: De transfersom voor Van de Ven bedraagt niet 2,5 miljoen, maar 3,5 miljoen euro.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)