Hoge woord is eruit: PSV verkoopt Ihattaren na 'ups en downs' aan Juventus

Hoge woord is eruit: PSV verkoopt Ihattaren na 'ups en downs' aan Juventus

31-08-2021 15:03 Laatste update: 16:40
178

De kogel is door de kerk: PSV zwaait Mohamed Ihattaren uit. De negentienjarige linkspoot maakt de overstap naar Juventus, dat hem binnen Italië zal verhuren.

Ihattaren maakt het seizoen af bij Sampdoria, een middenmoter in de Serie A. "We wensen Mohamed veel succes in Italië en hopen dat deze overstap zowel voor hem persoonlijk als voor zijn carrière goed uitpakt", reageert directeur voetbalzaken John de Jong op de clubsite. Het is niet bekend hoeveel Juventus betaalt.

PSV en Ihattaren gaan na elf seizoenen uit elkaar. De Utrechter maakte als zestienjarige zijn debuut in het Philips Stadion en schoot als een komeet omhoog. Na het vertrek van Mark van Bommel en de aanstelling van Roger Schmidt, stokte zijn ontwikkeling. Ihattaren had moeite met de werkwijze van Schmidt, zat voornamelijk op de bank en was de laatste weken zelfs niet meer welkom bij de hoofdmacht. Mino Raiola heeft nu een nieuwe uitdaging voor hem gevonden.

"Mohamed heeft de afgelopen jaren hoogte- en dieptepunten gekend", aldus De Jong. "Zijn debuut en eerste maanden bij de A-selectie waren veelbelovend. Door omstandigheden is er daarna niet uitgekomen wat er voetbaltechnisch bij Mo zeker in zit. Dat is ontzettend jammer, in de eerste plaats voor Mohamed zelf. We gunnen hem deze transfer en hopen dat hij erin slaagt zijn belofte in Italië in te lossen."

Ihattaren is met 16 jaar, 11 maanden en 14 dagen de op drie na jongste debutant in de geschiedenis van PSV. Hij kwam tot 74 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarin scoorde Ihattaren tien keer.