Van Dijk reageert verbaasd op uitspraken Haaland: 'Zei hij dat?'

Van Dijk reageert verbaasd op uitspraken Haaland: 'Zei hij dat?'

31-08-2021 15:15 Laatste update: 15:30
47

Het Nederlands elftal neemt het woensdagavond in Oslo op tegen Noorwegen in de WK-kwalificatie. Voor Virgil van Dijk wordt het zijn rentree in Oranje na lange afwezigheid door een knieblessure. Met Erling Haaland als directe tegenstander kan Van Dijk zijn borst natmaken, al geldt dat ook andersom.

Het fenomeen van Borussia Dortmund bestempelde Van Dijk eerder deze week tot de beste verdediger ter wereld. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Noorwegen werd Van Dijk op de hoogte gesteld van de uitlatingen van Haaland. "Zei hij dat?", reageert Van Dijk verbaasd na het horen van de opmerking. "Dat is aardig van hem."

Bondscoach Louis van Gaal liet op de persconferentie weten zich niet al te druk te maken over de aanwezigheid van Haaland bij Noorwegen. "Als we de pass naar Haaland kunnen blokkeren, dan is het probleem opgelost", stelt Van Gaal. De bondscoach voegt er overigens aan toe dat dat niet het belangrijkste is. "Wij hebben ook aardige verdedigers, zoals je weet. Zij kunnen dat ook oplossen."

Van Gaal wilde op de persconferentie nog niet kenbaar maken wie zijn eerste keeper wordt. "Dat is namelijk bepalend. Ook voor Haaland bijvoorbeeld", aldus Van Gaal.