Update: Groningen betaalt tonnen en kan vierde Deadline Day-deal bijna bevestigen

Update: Groningen betaalt tonnen en kan vierde Deadline Day-deal bijna bevestigen

31-08-2021 15:52 Laatste update: 18:41
55

FC Groningen werkt aan de komst van Daleho Irandust. De Zweed moet de vierde speler worden die de club op Deadline Day gaat presenteren.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is nog met BK Häcken in gesprek over de voorwaarden van de Irandust-deal. Zijn contract loopt aan het einde van dit jaar af en dus kan Häcken nu nog een transfersom voor hem krijgen.

Er werd even gespeculeerd dat Irandust pas in januari naar Groningen zou komen, maar de club stelt alles in het werk om hem nu al op te halen, zoals VoetbalPrimeur maandag al meldde. Ook om kapers op de kust te snel af te zijn die zich mogelijk alsnog gaan melden wanneer Irandust transfervrij is. Häcken stribbelde aanvankelijk tegen, waarschijnlijk omdat er geld bij moest. De kans is nu zeer aanwezig dat Groningen beet heeft.

Groningen maakte eerder op de dag al de komst van Laros Duarte (Sparta), Yahya Kalley (IFK Göteborg) en Sebastian Tounekti (FK Bodo/Glimt) bekend. Irandust wordt naar alle waarschijnlijkheid de laatste speler die de club op Deadline Day voor wil gaan stellen. 

Update: FC Groningen en BK Häcken hebben op hoofdlijnen een deal over de transfer van Irandust. Het gaat nog om enkele details. Irandust is al in Groningen voor de medische keuring. Naar verwachting betaalt de club 400.000 euro voor hem.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)