Burger verlaat Feyenoord: geen nieuwe Rotterdamse transfer, maar Zwitsers avontuur

Burger verlaat Feyenoord: geen nieuwe Rotterdamse transfer, maar Zwitsers avontuur

31-08-2021 19:16 Laatste update: 22:36
38

Wouter Burger maakt zich op voor zijn eerste avontuur over de grens. De twintigjarige verdediger annex middenvelder heeft alle Rotterdamse profclubs al gediend, maar zal nu de overstap naar FC Basel maken.

Feyenoord ontvangt naar verluidt 750.000 Zwitserse Franken, omgerekend een kleine 7 ton, voor Burger. Dat bedrag kan nog verder oplopen door bonussen. Bij Basel tekent Burger een vierjarige verbintenis.

Eerder deze zomer toonde de Zwitserse club al interesse in de jeugdinternational. Feyenoord zette toen een streep door een transfer. Nu zijn de kaarten echter anders geschud en hebben de Rotterdammers meegewerkt aan de transfer van Burger.

"Als je als zelfopgeleide jongen Feyenoord verlaat dan moet dat mijns inziens wel voor een heel mooi, nieuw avontuur zijn", reageert Burger op de Feyenoord-site. "Dat is FC Basel in mijn ogen. Dat neemt niet weg dat afscheid nemen me zwaar valt."

Burger doorliep de Feyenoord-opleiding, werd tussentijds aan Excelsior en Sparta verhuurd en heeft zestien wedstrijden namens Feyenoord 1 op zijn naam gezet. Echt doorgebroken is hij echter nooit in De Kuip. Sparta leek hem opnieuw te gaan huren, maar Burger heeft gekozen voor een transfer naar Zwitserland.