Van Gaal: 'De elf spelers die gaan spelen weten dat, zodat ze kunnen imagineren'

Van Gaal: 'De elf spelers die gaan spelen weten dat, zodat ze kunnen imagineren'

31-08-2021 16:09
78

Louis van Gaal wil nog niet zeggen welke elf spelers woensdagavond in de basis zullen staan bij het Nederlands elftal. De bondscoach wil Stale Solbakken, zijn Noorse collega, niet al te veel prijsgeven.

De spelers die in de basis staan weten dat wel al. "Ik ga mijn collega niet wijzer maken dan hij al is", liet Van Gaal optekenen op de persconferentie, opgeschreven door het Algemeen Dagblad. "De elf spelers die aan de aftrap staan, weten dat echter wel al. Dat is voor de spelers handig, zodat ze de wedstrijd al kunnen imagineren."

De spelers zullen zich in ieder geval voor moeten stellen hoe ze Erling Haaland van scoren af moeten houden. De spits van Borussia Dortmund is volgens Van Gaal een belangrijke man om in de gaten te houden. "We moeten ervoor zorgen dat hij niet goed wordt aangespeeld, dus we moeten de pass eruit halen of ervoor zorgen dat de pass moet worden gegeven onder hoge druk. Dan zal hij niet optimaal in stelling worden gebracht."

De bondscoach heeft wel alle vertrouwen in zijn elftal en de spelers die de Noor af moeten stoppen. Gelukkig hebben we ook nog goede verdedigers als hij wel de bal krijgt. Ik ga ook nog niet zeggen wie er morgenavond zal gaan keepen bij ons, want daarmee maken we Haaland ook weer iets wijzer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie