NEC-aanvaller Tavsan verkoopt concrete Italiaanse club 'nee' en blijft in Nijmegen

NEC-aanvaller Tavsan verkoopt concrete Italiaanse club 'nee' en blijft in Nijmegen

Gepubliceerd: dinsdag 31 augustus 2021 om 18:05di 31-08-2021 om 18:05

Elayis Tavsan speelt de komende maanden 'gewoon' in het shirt van NEC. Vlak voor het sluiten van de transferwindow werd er nog een niet nader te noemen Italiaanse club concreet voor de twintigjarige buitenspeler, melden bronnen aan VoetbalPrimeur. Tavsan kiest er echter voor om in Nederland te blijven.

De jeugdinternational werd de laatste maanden gelinkt aan een vertrek bij NEC. Onder meer Besiktas onderhandelde met de promovendus, maar kwam niet tot een akkoord. Op het laatste moment toonde een club uit Italië dus concrete interesse voor Tavsan. De geboren Rotterdammer verkocht de geïnteresseerde partij echter een 'nee', waardoor hij op de Nederlandse velden te zien blijft.

Dit seizoen gaat Tavsan de concurrentiestrijd aan met Jonathan Okita en Jordy Bruijn voor de plekjes op de flanken bij NEC. In de voorbereiding liep de vleugelaanvaller een blessure op, waardoor hij drie weken uitgeschakeld was. Inmiddels is Tavsan weer fit. Vorig seizoen had de linkspoot een belangrijk aandeel in de promotie van de Nijmegenaren naar de Eredivisie met elf goals en zeven assists.

Tavsan is bezig aan zijn tweede seizoen bij NEC, dat hem in de zomer van 2020 voor twee ton ophaalde bij Sparta. In Spangen werd de aanvaller ook opgeleid. Tussen 2019 en 2020 was hij op huurbasis actief voor Telstar.

(Nordin ’t Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws