Update: Fortuna bevestigt deal en huurt talentvolle Nederlander van Wolves

Update: Fortuna bevestigt deal en huurt talentvolle Nederlander van Wolves

31-08-2021 22:54 Laatste update: 22:55
31

Fortuna Sittard gaat Nigel Lonwijk mogelijk huren van Wolverhampton Wanderers, meldt het Algemeen Dagblad. De achttienjarige verdediger gaat eerst zijn contract verlengen in Engeland.

Lonwijk ligt momenteel tot medio 2023 vast bij Wolves, maar gaat daar nog een jaartje aan vastplakken. De talentvolle stopper maakt echter niet veel aanspraak op speelminuten bij de Premier League-ploeg, waardoor een verhuurperiode bij Fortuna in het verschiet ligt.

Dit seizoen speelde Lonwijk tot dusver twee keer negentig minuten mee bij het Onder 23-elftal van Wolverhampton. Bij het treffen met de leeftijdsgenoten van Reading droeg hij zelfs de aanvoerdersband.

Lonwijk is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV, waar hij tot de zomer van 2020 speelde. Toen haalde Wolverhampton hem voor twee ton naar Engeland. Lonwijk zat wel al een aantal keer op de bank bij het eerste elftal, maar wacht nog op zijn officiële debuut namens Wolves.

Update: Het is officieel: Fortuna Sittard huurt Nigel Lonwijk (18) voor de rest van het seizoen van Wolverhampton Wanderers. "We waren nog op zoek naar een extra optie voor centraal achterin", stelt technisch directeur Sjoerd Ars in een reactie op de clubwebsite. "Met Nigel halen we een talentvolle verdediger binnen. Hij heeft bij Wolverhampton al meermaals bij de hoofdmacht mogen aansluiten en krijgt bij ons de kans om de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten."