'Griezmann kiest voor spectaculaire Barça-exit en keert terug bij oude liefde'

'Griezmann kiest voor spectaculaire Barça-exit en keert terug bij oude liefde'

31-08-2021 22:15 Laatste update: 22:20
134

Antoine Griezmann gaat terugkeren bij Atlético Madrid, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Franse aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van FC Barcelona. Atlético heeft ook een optie tot koop van veertig miljoen euro bedongen.

Griezmann verlaat Barcelona dus na twee seizoenen om weer terug te keren bij zijn oude liefde. In de zomer van 2019 bewandelde de dertigjarige aanvaller de omgekeerde weg voor 120 miljoen euro. Die transfersom gaat Barcelona bij een eventuele verkoop dus bij lange na niet terugverdienen.

Het huwelijk tussen Griezmann en Barcelona was niet altijd even gelukkig. De multifunctionele aanvaller kon zijn Atlético-vorm nooit écht vinden in Camp Nou en werd regelmatig bekritiseerd. 

Afgelopen weekend werd Griezmann nog uitgefloten door de fans van Barcelona, toen hij werd gewisseld tegen Getafe. Trainer Ronald Koeman nam het toen op voor de 94-voudig international. "Je kunt nooit een speler uitfluiten die zo hard werkt. Ik weet dat Griezmann wat ongelukkig was, maar dat was alleen deze wedstrijd het geval", zei hij toen.

Tussen 2014 en 2019 was Griezmann al actief bij Atlético. De linkspoot kende de beste periode uit zijn loopbaan in Madrid. In 257 duels voor de club was Griezmann goed voor 133 goals en 50 assists.

Barcelona heeft overigens ook al een nieuwe aanvaller op het oog: eerder op Deadline Day werd duidelijk dat Luuk de Jong de ploeg van Koeman moet gaan versterken.